DI-BLASI VOUWFIETS

Di-Blasi

Di Blasi industriale is in 1952 begonnen met het maken van opvouwbare brommertjes welke erg populair waren bij chauffeurs. Zo konden de chauffeurs met het brommertje naar hun klant rijden waarna hun vervoersmiddel in de kofferbak van de auto geplaatst kon worden. Naast deze brommertjes maakt het Italiaanse merk al enige tijd vouwfietsen.

De Di Blasi vouwfiets kan in minder dan 10 seconden gevouwen worden. Door gebruik te maken van een ingenieus systeem en 30 scharnierpunten is het vouwen van een Di Blasi binnen no-time gedaan.
Helaas is dit ook gelijk het enige sterke punt van de Di Blasi vouwfiets.
Door de vele scharnierpunten wordt de fiets erg slap en minder duurzaam. Na verloop van maanden krijgt elk scharnierpunt een klein beetje speling waardoor de fiets erg onstabiel aanvoelt bij het fietsen. Wat ook een belangrijke rol speelt bij de duurzaamheid is dat de fietsen niet met hoogwaardige onderdelen zijn afgemonteerd Daarnaast wordt er bij de DiBlasi gebruik gemaakt van onverzinkt staal wat er voor zorgt dat deze wanneer de lak beschadigt ook binnen no-time roest. Wel kan er tegen meerprijs gekozen worden voor een DiBlasi vervaardigt uit RVS, deze uitvoering is wel wat zwaarder als de stalen variant.
Het is duidelijk dat Kemper fietsen geen grote fan is van de Di Blasi vouwfietsen maar desalniettemin kunnen deze wel geleverd worden.