Smeermiddelen

smeermiddelen-test-bikesmeermiddelen-test-bike

Smeermiddelen

Het smeren van een ketting is natuurlijk belangrijk. Nog belangrijker, is het smeermiddel dat u gebruikt. Als er namelijk verkeerde middelen worden gebruikt kan het voorkomen dat een ketting vet en vuil wordt. Dit komt omdat de meeste vetten uitstekend geschikt zijn om vuil vast te houden. zand en stof blijft plakken waardoor een ketting zelfs sneller kan gaan slijten. Ook is het belangrijk dat een smeermiddel lang op de ketting blijft zitten.
Een goed smeermiddel blijft dus lang op de ketting zitten, smeert goed en laat geen plakkerige laag achter. Na een aantal eigen testjes kwamen we een test tegen van het duitse blad BIKE die op al deze punten heeft getest bij meer dan 50 smeermiddelen.

wij kwamen hierdoor tot het besluit om de 2 Dynamic smeermiddelen op te nemen in ons assortiment. De verschillen tussen de “Dynamic Trockenschmierstoff” en de “Dynamic kettenschmierstoff”, is dat de “Trockenschmierstoff” minder lang op de ketting blijft zitten maar dat de “kettenschmierstoff” iets vetter blijft (en dus iets meer vuil vast houdt).

Onze smeermiddelen in de test:

  • Dynamic Trockenschmierstoff op 1e plaats in de test, €9,- (100ml)
  • Dynamic Kettenschmierstoff op 3e plaats in de test, €8,- (100ml)
  • Motip 203 PTFE smeermiddel op de 22e plaats in de test, €6,95 (150ml)

smeermiddelen-test-bike

kettingsmeer

De waardering van www.kemperfietsen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 673 reviews.