Elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen: 2 wielen of 3 wielen?

In onze collectie elektrische bakfietsen hebben wij voornamelijk gekozen voor tweewielers omdat deze een stuk beter rijden dan de driewielers op de markt. Bij stilstand is een driewieler natuurlijk makkelijker want hij blijft dan rechtop staan, maar gaat u rijden dan is het een ander verhaal. Met een driewieler kunt u niet de bocht in leunen zoals u dat bij een tweewieler zou doen. Hierdoor kunt u een scherpe bocht niet harder dan ongeveer 12-15km/h nemen zonder uit de bocht te vliegen. Ook met schuine stoepen/fietspaden voelt het niet prettig op een driewieler. Een ander nadeel kan zijn dat een driewieler een stuk breder is. Ze zijn daarentegen meestal wel korter.

Onze collectie

Bij de keuze van Bakfietsen in ons assortiment hebben we drie merken gekozen die elkaar goed aanvullen. Zo hebben we de Batavus Fier in de collectie omdat hij een moderne uitstraling heeft, een Bosch Cargo-line motor en de prijs is lager dan bijvoorbeeld Lovens, Urban arrow en Carqon. De Batavus Fier heeft wel een stalen frame waardoor hij een stuk zwaarder is dan de eerder genoemde andere merken.
De keuze voor Lovens komt onder andere door het strakke design, het complete pakket aan accessoires, Bosch motoren, geveerde voorvork en kabelbesturing. Kabelbesturing heeft in tegenstelling tot een stuurstang (zoals Urban arrow en Batavus Fier) een grotere stuuruitslag waardoor keren veel makkelijker gaat. De voorvering zorgt voor een zeer comfortabele rit voor de passagiers. De batavus Fier en Urban arrow hebben dit niet.
Riese und Muller biedt luxe dat nog een stap verder gaat. Bakfietsen met dubbele vering maken de fietsen nog comfortabeler en zoals we bij alle Riese und Muller fietsen is de afwerking uitzonderlijk goed.