Elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen

Assortiment elektrische bakfietsen

Lovens elektrische bakfiets

Lovens bakfietsen staan bekend om het strakke design, een compleet pakket aan accessoires, Bosch-motoren (van 50 tot 85Nm koppel), geveerde voorvork en kabelbesturing. De kabelbesturing zorgt voor een grotere stuuruitslag, waardoor het keren eenvoudiger is. De voorvering biedt extra comfort voor de passagiers.

Carqon elektrische bakfiets

De Carqon bakfiets biedt een hoogwaardige bakfiets met een stijlvol ontwerp, altijd de krachtigste Bosch Cargo motor en een reeks nuttige accessoires. De Carqon bakfietsen hebben ook kabelbesturing en voorvering en bieden daardoor een comfortabele en wendbare rijervaring.

Batavus elektrische bakfiets

De Batavus bakfiets is een populaire keuze vanwege de moderne uitstraling, de betrouwbare Bosch Cargo Line-motor en de lagere prijs in vergelijking met andere merken. Het stalen frame maakt deze bakfiets wel zwaarder dan andere modellen.

Riese und Muller elektrische bakfiets

Riese und Muller bakfietsen staan bekend om hun luxe en uitzonderlijke afwerking en kwaliteit. De riese und muller bakfietsen zijn zelfs verkrijgbaar met dubbele vering, wat zorgt voor een zeer comfortabele rit. Dit merk biedt een premium ervaring voor diegenen die op zoek zijn naar de beste kwaliteit en comfort.

Advies voor het kopen van een elektrische bakfiets

Tweewieler Bakfiets VS Driewieler Bakfiets

Bij het kiezen van een elektrische bakfiets is de eerste belangrijke beslissing die je moet nemen of je voor een tweewieler of een driewieler gaat. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en situatie.

Stabiliteit en wendbaarheid
Driewielers bieden meer stabiliteit bij stilstand, wat handig kan zijn bij het stoplicht maar kan bij schuine paden en stoepen juist instabiel zijn. Tweewielers zijn echter wendbaarder en gemakkelijker te manoeuvreren, vooral bij het nemen van bochten op snelheid. Het rijgedrag van een tweewieler voelt meer natuurlijk aan en is vergelijkbaar met een gewone fiets. Een snelle bocht kan je niet maken met een driewieler omdat je niet tegen kan leunen waardoor je om zou vallen.

Afmetingen en opbergruimte
Driewielers zijn doorgaans breder dan tweewielers, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. Een bredere bakfiets biedt meer opbergruimte en zitplaatsen voor kinderen, maar kan moeilijker door smalle straatjes en fietspaden manoeuvreren. Tweewielers zijn smaller en dus gemakkelijker door krappe ruimtes te navigeren, maar hebben mogelijk minder zitplaatsen en opbergruimte.

Snelheid en bochtengedrag
Tweewielers hebben over het algemeen een beter bochtengedrag en kunnen scherpere bochten nemen op hogere snelheden. Driewielers kunnen minder scherpe bochten maken. Dit kan belangrijk zijn om te overwegen, afhankelijk van de omgeving waarin je rijdt en de snelheid waarmee je je wilt verplaatsen.

Belangrijke kenmerken van elektrische bakfietsen

Er zijn verschillende kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische bakfiets.

Motor en accu
Een krachtige motor is handig als je een heuvel op wilt fietsen of als je vergeet terug te schakelen komt hij toch makkelijk op gang. Ook de maat van de accu moet u afstemmen op de lengte van de ritten die u doorgaans doet.

Type motor
Er zijn verschillende soorten motoren die je kunt tegenkomen bij het kiezen van een elektrische bakfiets. Middenmotoren, zoals de Bosch-motoren, staan bekend om hun betrouwbaarheid, prestaties en efficiëntie. Een middenmotor is geplaatst bij de trapas en zorgt voor een laag zwaartepunt, wat de stabiliteit en wendbaarheid van de fiets ten goede komt. Een ander voordeel van een middenmotor is dat hij (doordat hij in de aandrijflijn zit) gebruik maakt van de versnellingen. Hierdoor kan hij efficienter en krachtiger ondersteunen. Andere opties zijn voorwiel- of achterwielmotoren, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben, maar over het algemeen zijn middenmotoren de meest aanbevolen keuze voor bakfietsen vanwege hun prestaties en rijcomfort.

Motorkoppel (kracht)
De koppel van de motor is een belangrijke overweging, vooral bij het vervoer van passagiers en zware ladingen. Een krachtige motor zorgt ervoor dat je gemakkelijk heuvels op kunt rijden en snel kunt optrekken bij verkeerslichten.

Verschillende type Bosch motoren:

Bosch Active Line Plus

Koppel: 50 Nm
Deze uitvoering de ideale oplossing voor dagelijks woon- werkverkeer.

Bosch Performance Line

Koppel 65 Nm
Deze motor geeft een zeer krachtige en uiterst betrouwbare ondersteuning voor sportieve ritten door de natuur en dagelijks woon-werkverkeer.

Bosch Cargo Line Motor

Koppel 85 Nm
Deze motor is de krachtigste motor van Bosch. Hiermee kan je zware ladingen verplaatsen en moeiteloos heuvels beklimmen.

Bosch motoren

Accucapaciteit

De accucapaciteit, meestal uitgedrukt in wattuur (Wh), bepaalt de actieradius van je elektrische bakfiets. Een grotere accucapaciteit betekent dat je langer en verder kunt fietsen zonder de accu op te laden.

Accucapaciteit varieert meestal tussen 300Wh en 1250Wh. Houd rekening met de afstanden die je dagelijks verwacht te rijden en kies een accu die aan die eisen voldoet. Let op dat factoren zoals temperatuur, terrein, gewicht en ondersteuningsniveau invloed hebben op de werkelijke actieradius.

Neem altijd een grotere capaciteit accu dan je denkt nodig te hebben, want een accu neemt in de loop van de jaren altijd terug in capaciteit. De accu capaciteit neemt altijd minimaal 5% per jaar af ongeacht de aantal ladingen.
De actieradius is van heel veel dingen afhankelijk: Bandenspanning, totaalgewicht, luchtweerstand, buitentemperatuur, ondergrond, hellingen, windrichting, aantal stops en natuurlijk de accucapaciteit. Over het algemeen kan je stellen dat met een bakfiets met een accucapaciteit van 500 Wh, in een gemiddelde ondersteuning stand ongeveer 50 km afleggen bij stadsgebruik. Als je zonder stoplichten buiten de stad in een lage ondersteuningstand rijdt zal de actieradius aanzienlijk groter zijn.

Bosch accu 500wh

Zitplaatsen en accessoires

Het aantal zitplaatsen en de beschikbare accessoires kunnen variëren tussen verschillende modellen en merken. Denk na over het aantal kinderen dat je wilt vervoeren en of je extra accessoires nodig hebt, zoals regen- of zonneschermen, een Maxi-Cosi adapter of opbergruimte voor boodschappen en andere spullen.

Lovens accessoires Maxicosi

De Carqon elektrische bakfiets heeft een uniek frame. Het is mogelijk om de bak waar kinderen in vervoerd kunnen worden later om te bouwen naar een cargo uitvoering. Dit maakt deze bakfiets zeer veelzijdig.

Cargon cargo optie

Maak een proefrit

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het belangrijk om een proefrit te maken op verschillende bakfietsen. Dit helpt je om te bepalen welk model het beste bij jou en je gezin past.

Kom langs in onze showroom om alle modellen te bewonderen en een proefrit te maken.

Proefrit maken op een elektrische bakfiets

Ons adres